Nieuws

Zoekt en gij zult vinden

De afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest met het ontwikkelen van allerlei nieuwe functionaliteiten in Iris Intranet maar ook het optimaliseren van bestaande functionaliteiten komt aan bod. Zo is de afgelopen periode de Iris Vindmachine eens flink onder de loep genomen en dit heeft geleid tot een hele mooie vernieuwde Vindmachine die wij graag met jou willen delen. Want wat is er nu fijner dan het item te vinden dat je zoekt 😉.

Functies, mogelijkheden en voorbeelden

Je wil het graag weten hè? Nou hier is ‘ie dan, de vernieuwde Iris Vindmachine. De Vindmachine is altijd te bereiken via een zoekbalk rechtsboven op het intranet.

Je had in de ‘oude’ Vindmachine een beperkte mogelijkheid tot het filteren van je zoekresultaten. Daarom is dit aangepakt. Nu heb je de mogelijkheid om berichten te filteren op ‘type’. Je kunt zelf aanvinken om wat voor type het gaat. Maar dat niet alleen, je kunt je zoekopdracht nog specifieker maken door er een groep of auteur aan toe te voegen. Evenals de bestandstype- en de periodefilters zorgen ervoor dat jij de juiste informatie vindt.

De Vindmachine zoekt niet alleen in het intranet naar de juiste informatie. Ook informatie uit geïntegreerde systemen, zoals SharePoint, worden weergegeven. Maar denk ook aan iProva of andere Document Management Systemen.

Stel je bent op zoek naar een document waar informatie instaat over een bepaald project. Je gaat naar de zoekbalk en tikt het onderwerp van het document in. Je ziet aan de linkerkant hoeveel zoekresultaten er zijn gevonden. Alleen de filteropties met resultaten worden weergegeven. Aan de hand van de iconen zie je om wat voor resultaat het gaat. Is het een nieuwsbericht, tijdlijn bericht of een document.

Door filters toe te voegen veranderen je zoekresultaten. Zo vind je altijd wat je zoekt. De gekozen filters kun je ook gemakkelijk weer verwijderen om je zoekresultaten weer uit te bereiden.

Meer informatie?

De informatie die je zoekt komt op een efficiënte manier naar je toe. Dit wil toch iedereen. Typ je zoekterm in, gebruik de geschikte zoekfilters en de informatie waar je naar op zoek bent verschijnt in beeld.

Ben je nu ook benieuwd naar de rest van Iris Intranet of meer informatie over de Iris Vindmachine? Onze adviseurs helpen je graag. Je kunt ze bereiken op 040 2660333 of vul het contactformulier in. Ook kun je eens een kijken nemen tussen de andere functionaliteiten van Iris.