Nieuws

Starten met een sociaal intranet brengt behoorlijk wat vragen met zich mee.

Misschien heb je ons gezien of gesproken op het congres Intranet in de Zorg en Welzijn. Tijdens deze bijeenkomst draaide het vooral om actuele thema’s zoals kennis delen, adoptie en community management. Er werden o.a. presentaties en interactieve sessies verzorgd. Door interactieve sessies, onder leiding van experts, kon je vragen en ervaringen delen met elkaar. Op onze stand hebben wij vele vragen gekregen die wij graag beantwoorden en met je delen omdat je ongetwijfeld er ook een voordeel mee kunt doen. Lees hieronder verder.

Inspirerende presentatie

Karin Smeets van Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) gaf voor Iris Intranet een inspirerende presentatie over hun sociaal intranet. Bij CCE kun je terecht voor expertise over ernstig probleemgedrag. Ze richten zich op de meest complexe zorgvragen, waarbij zorgprofessionals vastlopen. Met deze expertise kunnen professionals en zorgorganisaties probleemgedrag beter begrijpen en voorkomen.

Karin Smeets nam het publiek op een interactieve manier mee door hun sociaal intranet en gaf een live demo op het platform. Dank je wel daarvoor Karin!

Vragenronde!

Tijdens de presentatie en bij onze stand werden er diverse vragen gesteld. Hier geven wij antwoorden op deze vragen. Mocht je er nog niet helemaal uitkomen, neem dan contact met ons op!

  • Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van beheer, rechten en rollen?

Bij Iris Intranet is het mogelijk om gebruikers verschillende rechten toe te kennen. Zo kun je bijvoorbeeld als beheerder rechten geven aan gebruikers, wijzigingen aanbrengen, rollen toekennen en de inhoud bepalen. Een gebruiker heeft niet per se dezelfde rechten als een beheerder. Ook derden (externe adviseurs, vrijwilligers, bewoners, verwanten etc…) kunnen als je wil meedoen in Iris.

  • Krijg je een melding als er iets wordt geplaatst in een groep?

Als er een bericht geplaatst wordt in een groep waar jij deel van uitmaakt krijg je hier een melding van. Op je tijdlijn zie je een roodbolletje staan bij notificaties, op die manier word jij erop geattendeerd dat er iets is gebeurd in een van de groepen waar jij lid van bent.

  • Hoe kan ik zoeken naar iemand aan de hand van zijn expertise?

Op verschillende manieren kun je op zoek gaan naar extra informatie van gebruikers. Eén van deze manieren is het zoeken in de ‘wie is wie’. Hier kun je via de zoekbalk zoeken op de expertise van een collega. Voorbeeld: je hebt iemand nodig die verstand heeft van Excel. Je gaat naar de wie is wie functie en vult in de zoekbalk ‘excel’ in. Je krijgt nu een lijst te zien van gebruikers die dit bij het expertise veld ingevuld hebben. Ook levert Iris Intranet een bijdrage leveren aan kennismanagement binnen je organisatie.

  • Is er ook een mobiele app beschikbaar?

Ja, er is zowel een app als een mobiele website beschikbaar van Iris Intranet. Belangrijk voordeel van de app zijn de zogenaamde ‘pushnotificaties’.

  • Kun je vanuit het intranet naar andere systemen?

Oh ja zeker! Iris Intranet kan integreren met veel externe systemen. Zo koppelt ze bijvoorbeeld met Office 365 waardoor samenwerken aan documenten een stuk makkelijker wordt. En via de vindmachine vind je al die documenten snel weer terug. Zo heb je altijd al je bestanden overzichtelijk bij elkaar!

  • Wat maakt een sociaal intranet laagdrempelig om te gebruiken?

Het sociaal intranet wordt de dagstart van iedere gebruiker. Met het handige dashboard heb je alle belangrijke informatie in één oogopslag bij de hand. Vanuit hier kun je naar je tijdlijn en je werkgroepen. Dus wat een sociaal intranet laagdrempelig maakt is de snelle manier van informatie verkrijgen. Het wordt allemaal overzichtelijk voor je gepresenteerd en je kunt er gelijk mee aan de slag. En vanuit Iris Intranet kun je ook direct naar andere programma’s die je veel gebruikt.

  • Worden er statistieken bijgehouden?

Ja, door gebruik te maken van de statistieken kun je het succes van je intranet in kaart brengen. Een belangrijke informatiebron dus, om je management mee te nemen in het verloop van het proces!

  • Is koppelen met skype mogelijk?

Ja zeker! Er is een mogelijkheid om skype-for-business te koppelen aan Iris Intranet. Op die manier wordt skype geïntegreerd in het werk en kan er iedereen snel en gemakkelijk gebruik van maken.

Dit waren de meest gestelde vragen op de stand en vragen die werden gesteld tijdens de presentatie van Karin Smeets. Hopelijk ben je geholpen met de antwoorden, en zo niet, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@irisintranet.com of 040 266 0333. Bijvoorbeeld om eens te praten over pre- en on-boarding (werven, binden, boeien en ontwikkelen van talent), samenwerking binnen zelfsturende teams maar ook het koppelen van software zoals iProva. Wij vertellen graag hoe Iris Intranet je hierbij gaat helpen.