Interview met

Microbioloog, drop en James & George - kennismaken met Eric

Welkom Eric! Onze nieuwe collega Eric Cuijpers komt het software-ontwikkelaars team versterken . Maar wie is Eric en wie zijn James & George?

Vertel eens wat meer over jezelf?

Ik ben Eric, 55 jaar en woon in Venlo met mijn jeugdvriendin Anouk. Ik heb zelf twee dochters en Anouk heeft één dochter en twee zonen. Mijn oudste dochter verwacht haar eerste kindje, dus ik word binnenkort opa. En volgens mij ben ik dan de eerste bij Iris Intranet 😉.

Hoe ben je bij Iris terecht gekomen?

Via een recruitmentbureau. Ik was op zoek naar een andere baan en dit bureau zei ‘wij hebben de geschikte baan voor jou gevonden’. Op die manier ben ik met Iris in contact gekomen en nu zit ik hier.

Hoe was je eerste dag bij Iris?

Mijn eerste werkdag was op kantoor. Ik had natuurlijk spullen nodig om mijn thuiswerkplek in orde te maken, dus deze mocht ik komen ophalen. Op dat moment waren er 2 andere collega's op kantoor. Je kan je voorstellen dat dat best wel stil was, maar dat is natuurlijk ook niet zo gek in deze tijd. Ik ben blij als we straks weer met meer mensen op kantoor kunnen zijn, zodat ik ook mijn andere collega's wat beter kan leren kennen.

Wat wilde je vroeger altijd worden?

Vroeger wilde ik heel graag chirurg worden en dan het liefste in de richting van Pathologie, maar helaas ben ik daar toen niet toegelaten. Een logische stap die je dan maakt is richting biologie, dus ik heb de studie afgerond en ben van oorsprong Microbioloog. Ik heb ook een tijdje als Bioloog gewerkt, maar kwam erachter dat ik liever iets wilde gaan doen waar mensen gelijk wat aan hebben in de praktijk. Zo gezegd, zo gedaan en ben ik in 1994 overgestapt naar de automatisering en daar zit ik nu nog steeds in en dat bevalt me heel goed.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik heb een aantal hobby's. Ik speel graag tennis en ben altijd in voor een potje golf. Verder probeer ik de Italiaanse taal eigen te maken. Voorheen ging ik vaak op vakantie naar Frankrijk, maar sinds ik Italië heb ontdekt via Anouk ben ik verkocht en hebben we ons vanaf daar ingeschreven bij een taalcursus in Nederland. Maar ik moet je zeggen dat dat nog niet zo gemakkelijk is. Het spreken is erg moeilijk, maar het lezen van teksten gaat me goed af. Dus ik hoop dat we binnenkort weer eens naar Italië kunnen, dan kan ik het weer eens in de praktijk toepassen op een terrasje.

Zijn er nog dingen die we echt van je moeten weten?

Ik ben echt verzot op drop! Ik probeer eraf te blijven, want bij mij komen de coronakilootjes er ook als maar aan. Maar ik kan zo een hele zak opeten!

Heb je een lievelingsdier?

Ja dat zijn toch wel mijn honden. James en Georges, een witte en een zwarte labrador. Altijd speels, vrolijk, trouw en 9 maanden per jaar in de rui, dus we swifferen wat af 😉.

James Georges