Nieuws

Iris Hosting: ook bijzonder veelzijdig

Iris in je eigen Private Cloud of toch liever On Premise? Geen enkel probleem. Iris Intranet bestaat niet alleen uit vele handige functionaliteiten die jouw organisatie verrijken. Ook qua hosting is ze bijzonder veelzijdig. In dit artikel lees je er meer over. En mocht je na het lezen nog vervolgvragen hebben: onze adviseurs helpen je graag om te bepalen wat in jullie situatie de beste, maar zeker ook de veiligste oplossing is.

Iris Private Cloud (PaaS)

Bij Iris ‘Private Cloud’ installeren we Iris op een gevirtualiseerd servercluster dat geheel voor de betreffende opdrachtgever is gereserveerd. Het servercluster wordt gehost in een door Iris Intranet geselecteerd ISO 27001 gecertificeerd, Nederlands datacenter. Dit is onze zogenaamde ‘one-stop-shop’ PaaS-oplossing, waarbij wij verantwoordelijk zijn voor het beheer van de connectiviteit, de serveromgeving zelf en van de besturingssystemen op de servers. Deze Private Cloud oplossing wordt geleverd met een high-end technische SLA met hoge uptime garanties.

Het gevirtualiseerde servercluster (bestaande uit een of meerdere servers) is voorzien van het Red-Hat Enterprise besturingssysteem en is volledig geoptimaliseerd voor het draaien van de Iris Intranet applicatie. Het cluster is daarnaast standaard voorzien van geavanceerde monitoring tools waarmee proactief downtijd wordt voorkomen.

Afhankelijk van de behoefte zijn meerdere serverconfiguraties mogelijk, waaronder een High-end server cluster voor omgevingen waaraan zware eisen worden gesteld.

Iris On Premise

Bij een Iris ‘On Premise’ situatie vindt de hosting van Iris Intranet plaats in het datacenter van de opdrachtgever zelf (al dan niet uitbesteed aan een derde partij). Op een door de opdrachtgever beschikbaar gesteld (gevirtualiseerd) servercluster wordt door onze technici een kant en klaar serverimage geïnstalleerd.

Na gezamenlijke afronding van de serverinrichting en de connectiviteit, is het platform klaar voor de installatie van de Iris Intranet applicatie. Indien er aan de zijde van de opdrachtgever niet voldoende capaciteit (zowel qua hardware als personele resources) voorhanden is, kan Iris ‘On Premise’ ook als kant-en-klare appliance worden geleverd.

Afhankelijk van de behoefte zijn meerdere serverconfiguraties mogelijk, waaronder een High-end server cluster voor omgevingen waaraan zware eisen worden gesteld.

Veiligheid

Applicatie- en informatiebeveiliging staan bovenaan Iris’ lijst. De gebruikers van het intranet zijn bijvoorbeeld op meerdere manieren te authentiseren. Denk bijvoorbeeld aan LDAP, Single Sign On, 2-factor authenticatie of SAML-authenticatie. En ook met informatiebeveiliging ben je bij ons aan het juiste adres. Zo wordt Iris Intranet onder meer volgens de OWASP Top 10 en de ICT-Beveiligingsrichtlijnen voor Webapplicaties van het NCSC ontwikkeld. Eventuele bug- en veiligheidspatches worden supersnel via micro-releases uitgerold. Hierdoor is onze software te allen tijde voorzien van de meest recente updates. Daarnaast wordt Iris jaarlijks door meerdere onafhankelijke partijen onderworpen aan uitgebreide PEN-tests. Zo blijft de veiligheid van je data altijd gewaarborgd.