Nieuws

Maak kennis met het Iris Kenniscentrum

Ellenlang zoeken naar de juiste informatie. Het behoort ongetwijfeld tot de grootste ergernissen van de medewerkers in je organisatie. Natuurlijk helpen een goede informatie-architectuur en een goede Vindmachine dan. Maar naarmate het intranet volwassener wordt, en dus meer informatie bevat, wordt het steeds lastiger om het overzicht te bewaren en informatie terug te vinden. Zeker als de informatie over een bepaald onderwerp verspreidt staat over diverse plekken op het intranet.

Zou het dan niet handig zijn om eenvoudig alles met een bepaald thema te bundelen? Om tijdlijnberichten, video’s, nieuwsitems, wegwijzer onderwerpen en groepspagina’s over een bepaald onderwerp of met een bepaald thema, overzichtelijk bij elkaar te hebben staan. Ongeacht de plek op het intranet?

Maak kennis met het Iris Kenniscentrum.

Iris Kenniscentrum

Kennis is er met de verschillende professionals in je organisatie in overvloed. Zonde als je er niet samen gebruik van kunt maken. Het Iris Kenniscentrum zorgt ervoor dat deze bak aan informatie overzichtelijk blijft en gemakkelijk is terug te vinden. Maak eenvoudig dossiers aan van belangrijke onderwerpen met informatie uit alle hoeken en gaten van het intranet. Of maak je keuze uit reeds bestaande dossiers die je collega’s gemaakt hebben.

Het Iris Kenniscentrum helpt deze gebundelde kennis vindbaar te maken binnen je organisatie!

Kennisdossiers

Stel je werkt in een ziekenhuis, en je bent verantwoordelijk voor het wegwijs maken van nieuwe collega’s op je afdeling. Bij deze ‘onboarding’ zijn meestal meerdere afdelingen betrokken, zoals HR en IT. Elk hebben ze hun eigen groepspagina’s met belangrijke informatie en documenten. Een welkomstpakket, te tekenen formulieren, handleidingen, enzovoort. Maar ook staat er nog een boel algemene informatie op het serviceplein én heb je ook nog werkinstructies die specifiek van belang zijn voor jouw afdeling.

Om je nieuwe collega te helpen met het vinden heb je daarom een speciaal dossier aangemaakt met als onderwerp ‘onboarding nieuwe collega afdeling xyz’. Alle informatie die nodig is voor een efficiënte inwerkperiode voor je collega verzamel je vervolgens in dit openbare dossier.

Een dossier aanmaken: heel eenvoudig

Een dossier aanmaken doe je heel eenvoudig via je persoonlijke zakmes of in een groep. Een groepsdossier is alleen toegankelijk voor groepsleden. Bij persoonlijke dossiers heb je de mogelijkheid om deze openbaar of privé te maken. Openbare dossiers kunnen worden gevolgd door je collega’s. Zij ontvangen een melding als er nieuwe informatie aan is toegevoegd.

Interessante openbare dossiers van collega’s vind je onder de knop ‘ontdek’ in je persoonlijke zakmes.

Benieuwd naar de andere functionaliteiten of wil je graag meer informatie? Vul het contactformulier in en onze adviseurs nemen contact met je op, maar je mag natuurlijk ook altijd zelf bellen: 040 246 30 40.