Tips

Lanceer je intranet met een leuke naam en bestek!

Tenminste, dat is wat Dille & Kamille deed. Gemeente Krimpenerwaard gaf haar medewerkers zelfs kusjes om ze op 't intranet te krijgen!

Iris blogt vaker over hoe je waarde creëert met je intranet. En daarbij hoort ook het promoten van je intranet. Eigenlijk gewoon een reclamecampagne, maar dan voor je interne doelgroepen.

Het allerberlangrijkste daarbij is om eerst duidelijk te maken waarom 't intranet komt en hoe het je helpt met je werk. Onze adviseur Kelly sprak hierover tijdens de Iris Gebruikersdag.

Een stap daarna is dan mensen op je intranet krijgen; een social intranet zonder activiteit is natuurlijk zonde. En daar is wat creativiteit voor nodig!

Ontdek Iris Intranet en lees meer over de functionaliteiten, modules en onze service!

L'Europedia, Gijs, Wijzer, KIS en DenK

Zo maar een greep uit de intranetnamen van respectievelijk Hotel de l'Europe, IJsselgemeenten, WIJeindhoven, Gemeente Krimpenerwaard en Dille & Kamille.

Als je je intranet een naam geeft, geef je ook meteen een persoonlijkheid aan je intranet.

Naast persoonlijkheid is een leuke naam ook een eerste stap naar het verbinden van medewerkers op je intranet, en te zorgen dat het sneller gebruikt wordt door je organisatie. Want uiteindelijk zijn intranetten met dit soort namen leuker dan een intranet dat 'intranet' heet.

Om tot een leuke naam te komen, kun je een leuke wedstrijd uitzetten onder medewerkers! Je zal er van versteld staan hoe creatief zij zijn!

“Ben jij nog steeds een pollepel?”

Een andere eenvoudige, maar treffende manier om medewerkers naar je intranet te krijgen, is het standaardiseren van profielfoto's en daar een promotiecampagne omheen organiseren.

Dat is wat Dille & Kamille deed: een pollepel sturen naar al haar filialen met daarbij de boodschap: “Neem snel een kijkje op DenK, want je blijft toch liever geen pollepel?”

Bedenk iets unieks, dat bij je organisatie past en zorg voor een heldere call-to-action.

Promoot je intranet en practice what you preach!

Een leuke naam en lanceringscampagne is een goede start om succes met je intranet te creëren, maar het is een gemiste kans om het daar bij te laten.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar gebruik ambassadeurs en doe dat met een doel. Je wil in principe een product verkopen aan je interne doelgroepen. Word-of-mouth is daarin het effectiefst!

Zet je directie in als middel, door ze het gedachtegoed van het intranet te laten versterken: collega's op de hoogte houden van je werk. Laat hem of haar bijvoorbeeld bloggen over ontwikkelingen in de branche en zijn eigen werkzaamheden. Working out loud!

En zelf speel je natuurlijk ook een actieve rol in het aanjagen van het intranet! Personeelsblad? Zet 't voortaan op het intranet. Dat geldt ook voor andere dingen, zoals aanmelden voor een personeelsfeest of het volgen van een training. Maak je intranet onmisbaar, door bepaalde dingen exclusief op het intranet aan te bieden.

Geïnteresseerd in Iris Intranet? Ontdek Iris en bekijk wat zij voor jouw organisatie kan betekenen. Lees onder andere de implementatie verhalen van GBT en gemeente Oldambt..