Nieuws

Iris Intranet en Zenya: een adaptieve en vanzelfsprekende digitale werkplek

Al ruim tien jaar werken Iris Intranet en Infoland samen. De moderne integratie van Zenya-functionaliteiten in Iris wordt dan ook door tientallen vooraanstaande zorgorganisaties in Nederland en België gebruikt. Tijd om de balans op te maken en het hierover te hebben met Arthur Turksma (intranetstrateeg bij Iris Intranet) en Hilbert Leijen (CTO bij Infoland). We spraken over de ontwikkelingen van de digitale werkplek en de integratie van Zenya in Iris.

Ontwikkelingen van de digitale werkplek

Organisaties veranderen continu. En daarmee verandert ook de manier waarop professionals informatie vinden, communiceren en samenwerken. Organisaties optimaliseren de digitale ondersteuning van medewerkers: een intuïtieve en vanzelfsprekende digitale werkplek is de norm. “We zien dat thuiswerken blijvend is. En dit zorgt er ook voor dat organisaties zich steeds meer bezighouden met het faciliteren van een goede digitale werkplek. Organisaties kiezen voor digitale oplossingen waarmee medewerkers hun werk zo prettig, veilig en gemakkelijk mogelijk kunnen doen", vertelt Arthur.

Hilbert vult aan: “Daarbij is het belangrijk dat medewerkers niet overspoeld worden door een grote hoeveelheid mogelijkheden, knoppen en informatie. Een goede digitale werkplek is adaptief en zorgt ervoor dat applicaties, documenten en processen worden aangepast op de rol van de gebruiker. En dit alles moet worden aangeboden in één omgeving van waaruit medewerkers hun werk eenvoudig kunnen doen.”

Iris Intranet & Zenya: adaptief en vanzelfsprekend

Al ruim tien jaar slaan Iris Intranet en Zenya de handen ineen om precies dat te realiseren: één omgeving waarin het beste van beide applicaties samenkomt. “Met deze integratie faciliteren we de professional zo goed mogelijk. We tonen informatie vanuit Zenya in Iris en integreren functionaliteiten zodat werknemers vanuit dezelfde omgeving kunnen werken. In de Zenya widgets tonen we bijvoorbeeld meldingen, documenten en nieuws. Gebruikers navigeren met één druk op de knop naar de Zenya omgeving. Deze links hebben we voorzien van een single sign-on token. Hierdoor loggen medewerkers maar een keer in en benaderen ze snel en gemakkelijk de Zenya omgeving”, legt Arthur uit.

”Dit faciliteren we in een adaptieve omgeving. Welke widgets op het dashboard getoond worden, bepaalt de gebruiker zelf. Als je je veel bezighoudt met incidenten, wil je dat die informatie bovenaan getoond wordt. Zo blijf je altijd op de hoogte en heb je via Iris snel toegang tot het incidentenmanagementsysteem van Zenya”, vervolgt Arthur zijn verhaal. “Bij alle getoonde informatie houden we natuurlijk rekening met de rechten van gebruikers. Er wordt alleen content getoond waartoe de medewerker recht heeft. Zo ziet iedereen dus gegarandeerd de juiste informatie, die voor hen van toepassing is.”

Documentmanagement met Iris en Zenya

De integratie legt ook de focus op het vinden en delen van documenten van Zenya. “Deze integratie gaat verder dan veel andere integraties die we ontwikkeld hebben. We maken het nog gemakkelijker voor gebruikers om informatie te vinden en te delen. Zo kunnen Zenya documenten direct worden toegevoegd aan een tijdlijnbericht of intranetartikel via de Iris File Drive. En alle Zenya content wordt standaard door de Iris vindmachine onderzocht. De zoekresultaten worden op dezelfde manier gepresenteerd en de filtermogelijkheden van Zenya worden overgenomen in Iris. Dit zorgt ervoor dat gebruikers gemakkelijk aan de slag kunnen en dat bevordert de adoptie'', aldus Arthur.

Iris & Zenya in de toekomst

triptic en Infoland zijn beide gefocust op de doorontwikkeling van hun gezamenlijke diensten en de integratie. We vroegen Arthur en Hilbert naar de toekomst van de samenwerking.

Hilbert: “We richten ons beide op gebruikersgemak, toegankelijkheid en data-integratie. We blijven innoveren om de integratie te optimaliseren, zodat we ook in de toekomst organisaties optimaal kunnen ondersteunen. Ik verwacht dus meer mooie mijlpalen in deze samenwerking!”

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd geworden naar de integratie tussen Iris Intranet en Zenya? Wil je informatie binnen je organisatie op een centrale plek beschikbaar stellen? Neem contact met ons op via 040 246 30 40 of vul het contactformulier in.