Hoe zorg je, juist in deze tijd, dat iedereen altijd en overal de juiste, actuele informatie kan vinden om het werk op de juiste manier te doen? In Zenya kun je deze informatie uiteraard prima kwijt én vinden, je kunt deze hier up-to-date houden en via een mobiele app is deze informatie ook overal te benaderen. Door de integratie met Iris Intranet kan de professional deze informatie ook nog eens snel en gemakkelijk sorteren en op een gepersonaliseerde startpagina laten tonen, zodat de informatie jou vindt in plaats van andersom.
Binnen Groenhuysen, een organisatie die zich met 2300 medewerkers én 1300 vrijwilligers inzet voor ouderen in de omgeving Roosendaal, gebruiken ze Zenya en Iris Intranet. En ze gebruiken dus ook de integratie tussen beide systemen.
Het kwaliteitshandboek staat in Zenya en wordt middels een icoon en link op het persoonlijke dashboard van Groenhuysen weergegeven. Wanneer je op de link of het icoon Kwaliteitshandboek klikt, kom je direct in het Kwaliteitshandboek uit, dat er als volgt uitziet:
Groenhuysen probeert het aantal tegels in het handboek zo beperkt mogelijk te houden. Ze willen hier zoveel mogelijk rekening houden met de vraag: 'wat heb je nodig voor de directe zorgverlening?'. Aan de andere kant spelen er ook belangen mee als Veilig en gezond werken, waardoor er elke keer weer een afweging gemaakt moet worden wat je hier neerzet.
De vierkante iconen leiden naar algemene informatie. Kan de medewerker niet direct vinden wat hij/zij zoekt, dan kan er in het hele document gezocht worden, op thema via het menu aan de linkerkant of via de vindmachine in Iris Intranet. Het kwaliteitshandboek is een interactief document dat naast links naar alle relevante documenten ook infographics, video's etc. bevat.
Onder de groene, langwerpige banners komen de afspraken en processen in zorgpaden te staan. Deze zijn vooral gericht op de managementlaag, die toch andere informatie zoekt en nodig heeft. Leidinggevenden zijn voornamelijk geïnteresseerd in hoe samenwerking is georganiseerd en welke afspraken er zijn vastgelegd. De links achter de banner leiden naar het betreffende procespad, waarvan de processchema's zijn vastgelegd in Zenya. Dit geeft hen direct inzicht in de samenwerking tussen medewerkers en teams.
Roy Beekhuizen noemt het voorbeeld van Groenhuysen een aansprekend voorbeeld van hoe het ook kan. Hij ziet bij veel zorginstellingen dat het zoeken met zoekwoorden vaak niet tot het gewenste resultaat leidt. Door gebruik te maken van herkenbare thema's die gebruikers aanspreken, in combinatie met de afbeeldingen in de tegels, zorgt ervoor dat gebruikers als het ware navigeren als met een TomTom. Juist door de gelaagde opbouw die Iris Intranet toevoegt aan de documenten in Zenya maakt het zoeken, of kunnen we beter zeggen navigeren, een stuk gemakkelijker. Vervolgens biedt het interactieve document direct overzicht in wat de medewerker in zijn/haar dagelijkse werk aan informatie nodig heeft, waarna alleen de juiste, relevante en actuele informatie wordt getoond wanneer er wordt doorgeklikt. Dit is bijzonder waardevol en maakt de integratie zo krachtig.
Super gaaf om te zien hoe de integratie, die door Iris Intranet en Infoland bedacht is, bijdraagt aan het eenvoudig vinden van informatie binnen Groenhuysen. Bedankt Bettina Verhoeven voor het delen van de screenshots en de uitleg hierbij!
Wil je meer weten over Iris Intranet of de integraties met Zenya? Vul dan het contactformulier in of bel met ons op 040 246 30 40.
Bekijk onze vacature voor Financieel Administratief medewerker!
Bekijk de vacature