Interview met

Gizmo, monteur en Dungeons & Dragons

Leuk nieuws! Wij verwelkomen een nieuwe medewerker bij Iris. Koen Kukken komt het Software-ontwikkelaars team versterken. Wie is Koen en hoe kijkt hij terug op zijn inwerkperiode op afstand?

Kun je jezelf eens voorstellen?

Ik ben Koen Kukken en ik ben 30 jaar oud. Ik woon in Oss samen met mijn kat, Gizmo.

Hoe ben je bij Iris terecht gekomen?

Ik was op zoek naar een organisatie die een product verkoopt waar de eindgebruikers ook echt baat bij hebben. Om dan mee te bouwen aan dat product leek me echt super vet en zou me de voldoening geven die ik toen miste.

Een recruiter stelde me Iris Intranet voor en ik wist meteen dat dit een organisatie zou zijn waar ik voldoening uit kan halen. En nu ik er eventjes werk merk ik dat de match goed is.

Hoe is het om in deze tijd te beginnen aan een nieuwe baan?

Ja dat is wel echt heel vreemd. Ik ben namelijk nog nooit op kantoor geweest (ik heb wel al even gekeken, via Google Maps, hoe het eruit ziet😉). De sollicitatie was online en nu werken we nog vanuit huis, maar ondanks dat voel ik me wel enorm welkom en het is ook wel een leuke ijsbreker tijdens meetings.

Vooral door alle koffiemomentjes en de quiz op vrijdagmiddag leer je je collega’s kennen en maak je ook met andere collega’s, buiten je team, kennis.

Hoe was je eerste werkdag op afstand?

Mijn eerste werkdag was goed georganiseerd. Er lagen (virtueel) allerlei documenten op me te wachten om te lezen en via het intranet werd ik wegwijs gemaakt door een handige onboarding functie.

Daarnaast kon ik gelijk met allerlei klusjes aan de slag dus dat was heel fijn. En meekijken naast iemand kan nu niet vanwege de maatregelen, dus het is heel handig om virtueel met iemand mee te kijken.

Wilde je vroeger ook al softwareontwikkelaar worden?

Ik wist nog niet gelijk dat ik softwareontwikkelaar wilde worden. Na de middelbare school ben ik autotechniek gaan studeren en heb ik tijdens mijn studie gewerkt als monteur. Na die ervaring kwam ik er wel achter dat elke dag tot mijn oksels in het smeer te zitten niets voor mij was. Dus ik ben verder gaan kijken en ergens anders gaan werken.

Toen ik door mijn oude werkgever werd gevraagd om een website te bouwen is mijn passie voor softwareontwikkelaar geboren. Ik ben 7 jaar geleden als startend programmeur begonnen en ik doe het nu nog met heel veel plezier.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd maak ik wel eens muziek. Ik speel een beetje piano en ik drum af en toe. Dat vind ik een hele fijne uitlaatklep. Daarnaast speel ik graag bordspellen en games. Tweewekelijks speel ik Dungeons & Dragons. Volgens mij spelen sommige collega's bij Iris ook dit spel, dus wie weet kunnen we binnenkort eens samen spelen.

Zijn er nog dingen die we absoluut van je moeten weten?

Haha, even denken hoor. Wat ik wel heel fijn vind is structuur. Dus heb je een taak voor me, dan weet je wat je moet doen 😉.

Wat is je lievelingsdier?

Ja dat is toch wel mijn kat.