Nieuws

De Iris Vindmachine werkt nu nóg vanzelfsprekender

Het team achter Iris Intranet is constant bezig om Iris nóg vanzelfsprekender te maken. Dit doen we door het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden en integraties. Maar ook door onze bestaande functionaliteiten te optimaliseren. De afgelopen periode was de meest gebruikte functie aan de beurt: de Iris Vindmachine!

Wat maakt de Iris Vindmachine zo bijzonder?

De Vindmachine is hét hulpmiddel om snel en makkelijk informatie terug te vinden op je intranet. Zeker als je organisatie al een tijd actief aan de slag is met het intranet is dit belangrijk: dan is er veel content te vinden. En dan is het dus des te belangrijk dat jij en je collega’s zo snel mogelijk terugvinden wat je zoekt, de Vindmachine helpt hierbij!

De Vindmachine heeft enkele unieke eigenschappen die ervoor zorgen dat je sneller én makkelijker bij het juiste resultaat komt! We zetten de belangrijkste kenmerken voor je op een rijtje.

Als je weet wat je zoekt, vind je het nóg sneller

Bij het uitvoeren van een zoekopdracht is het mogelijk te filteren op specifieke eigenschappen van de content. Weet je bijvoorbeeld wat het type inhoud is, wie het heeft geplaatst of in welke groep het staat? Dan krijg je een nog nauwkeuriger zoekresultaat!

Zoeken in alle hoeken (en gaten)

Door te integreren met andere bedrijfsapplicaties krijg je eenvoudig toegang tot die systemen via het intranet. Ook kan de Vindmachine deze applicaties raadplegen als zoekbron. De weergegeven zoekresultaten staan dus niet alleen op het intranet, maar zijn ook in andere systemen terug te vinden.

We weten wat belangrijk is!

We weten dat niet elk type content even belangrijk is om terug te vinden. Stel je voor: je wil weten hoe je verlof aanvraagt. Als je naar ‘verlof’ zoekt, dan wil je toch dat de informatie uit het Serviceplein bovenaan komt te staan? Een reactie van een collega op een tijdlijnbericht waar het woord ‘verlof’ in staat is nu minder belangrijk 😉.

Hier houden we rekening mee. We rangschikken de zoekresultaten op basis van je voorkeur. Zo kunnen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat informatie uit het Serviceplein hoger in de zoekresultaten staat dan een tijdlijnbericht.

Uitgelicht waar jij naar op zoek bent!

Beheerders van het intranet hebben via de statistiekentool inzicht in veelgebruikte zoekwoorden. Thema’s waar vaak naar gezocht wordt kunnen worden uitgelicht. Door deze uit te lichten vinden gebruikers nóg sneller de inhoud die belangrijk is!

Meer informatie?

Ben je benieuwd naar de andere functionaliteiten van Iris Intranet of wil je meer informatie over de Vindmachine? Onze adviseurs helpen je met plezier. Je kunt ze bereiken op 040 2660333 of vul het contactformulier in.