Interview met

Bordspellen, doe-het-zelven en programmeren – kennismaken met Rik

Welkom Rik! Onze nieuwe collega Rik van der Linde komt het software-ontwikkelaars team versterken. Maar wie is Rik en wat doet hij graag in zijn vrije tijd?

Vertel eens wat meer over jezelf?

Nou waar zal ik eens beginnen. Ik ben Rik en kom uit Tilburg. Ik hou wel van een filmpje pakken, doe-het-zelven, bordspellen en computergames. Gewoon een beetje relaxed.

Hoe ben je bij Iris terecht gekomen?

Ik was op zoek naar een andere baan en met behulp van een recruiter ben ik bij jullie terecht gekomen. Na een aantal gesprekken kwam ik er al snel achter dat dit wel eens dé baan kon zijn. Uiteindelijk is het dat ook geworden.

Hoe was je eerste werkdag?

De eerste dag was natuurlijk ontzettend wennen. Je krijgt heel veel informatie en ik heb in lange tijd niet zoveel handtekeningen gezet 😉. Maar dat hoort er natuurlijk allemaal bij. Het thuiswerken was heel snel opgezet, dus ik kon gelijk aan de slag. Dat was heel fijn.

Wat wilde je vroeger graag worden?

Ik was altijd wel bezig met knutselen en dingen maken om problemen op te lossen. Dat doe ik nu ook in mijn werk, ik programmeer software dat uitdagingen oplost. Dus niet meer met papier, plak en een schaar, maar lekker digitaal.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om bordspellen en videogames te spelen. Denk dan wel aan tactische en strategische spellen, geen spelletjes waar je zo klaar mee bent. Wie heeft er zin in een spelletje?

Zijn er nog dingen die we echt van je moeten weten?

Ik denk toch wel mijn flauwe humor. Ja, daar moet je misschien wel rekening mee houden. En ach, ochtendhumeur ook wel een beetje, maar wanneer ik het kantoor binnen stap heb ik er al een aantal uurtjes op zitten. Dus dat zal allemaal wel meevallen.

Heb je een lievelingsdier?

Ik heb zelf geen huisdier, maar dan kies ik toch voor een hond. Iedere vrijdag ga ik, mits het goed weer is, een rondje wandelen met een vriendin en haar hond. Zelf wil ik in de toekomst misschien ook nog wel een hond.