Nieuws

Ultiem veilig: Iris Intranet High Security

Aan SaaS-applicaties zitten veel voordelen en het is daarom geen wonder dat ze een grote vlucht nemen. Daarnaast zijn ze voor leveranciers ook nog eens goedkoper om te maken én onderhouden. Voor iedereen een win-win situatie zou je denken.

Toch is er een grote groep bedrijven die meer controle nodig hebben over de locatie en veiligheid van hun gevoelige bedrijfsgegevens. Organisaties die hun bedrijfskritische applicaties niet graag in ‘The Cloud’ zien verdwijnen. Iris Intranet biedt de ideale oplossing: maak kennis onze ISO27001 gecertificeerde High Security versie.

Samenwerken, kennisdelen en kennis borgen zijn van groot belang binnen je organisatie, en je wil medewerkers daarvoor een veelzijdig platform bieden dat centraal staat in de (digitale) werkdag. Tegelijkertijd wil je de voordelen die een SaaS-oplossing kan bieden: uitgebreide standaard software die aangepast wordt aan jullie situatie, altijd up-to-date is en zich voortdurend ontwikkelt.

Maar ook heb je volledige controle over je data nodig, en zou je het intranet het liefst in een kluis plaatsen met minimale koppelingen naar de buitenwereld. Bijvoorbeeld omdat je met zeer privacy-, concurrentie-, of beursgevoelige informatie te maken hebt die veilig moet zijn voor bedreigingen van buitenaf.

Een SaaS-oplossing is dan niet altijd logisch. Je gevoelige data staat immers op een door de leverancier beveiligd systeem, en is daardoor grotendeels buiten je controle. Daarnaast deel je vaak een code- en database met andere tenants (klanten) van de leverancier waar je de dienst afneemt. En dat zijn belangrijke aandachtspunten voor je informatiebeveiliging. Sterker nog, het kan een té hoge drempel zijn voor een organisatie die maximale grip nodig heeft op de data die wordt opgeslagen.

Dit wil niet zeggen dat een SaaS-oplossing niet veilig is, maar de Iris High Security biedt net dat beetje extra wat deze organisaties nodig hebben.

Iris High Security

Iris Intranet is de vanzelfsprekende digitale werkplek met een sociaal intranet als basis. Je leest hier alles over de aanwezige functionaliteiten en mogelijkheden tot integratie. Iris én het server platform waarop de software draait, wordt voortdurend up-to-date gehouden: wekelijks kleine wijzigingen en bugfixes onder de motorkap, en 6 keer per jaar een grotere release met de nieuwste functionaliteit.

Gewoonlijk worden deze wijzigingen beveiligd ‘gepushed’ naar alle klantomgevingen, zodat de opdrachtgever op het gebied van technisch- en applicatiebeheer volledig wordt ontzorgd. Echter, in situaties waarin een organisatie niet toestaat dat software van buitenaf wordt geüpdatet, is het met Iris High Security mogelijk dat een klant de software zelf update door middel van een zogenaamde ‘pull’.

Hoe het werkt

Samen met een Iris consultant wordt de serveromgeving ingericht waarop jullie eigen systeem- of functioneel beheerder Iris Intranet zelf beheerd.

Voor het installeren van een nieuwe release ontvangt de beheerder van ons een zogenaamd ‘Playbook’. De software die nodig is voor de update wordt door de beheerder zelf opgehaald bij een streng beveiligde internetbron. Er wordt dus niets buiten het medeweten van de beheerder en Security Officer naar binnen gebracht. En natuurlijk bestaat de mogelijkheid om de programmeercode vóór deployment te auditen.

Naast enkelvoudige installaties, is Iris High Security ook in te zetten voor meerdere Iris Intranet tenants in dezelfde netwerkomgeving. Dus beheer je de ICT-werkplekken voor meerdere organisaties; vanuit één locatie kun je het upgradeproces van alle tenants aansturen.

Wil je meer weten over onze High Security oplossingen? Onze adviseurs staan voor je klaar. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 040 26 60 333.