Interview met

Maak kennis met onze nieuwe collega: José!

We hebben een nieuwe collega! José gaat aan de slag als softwareontwikkelaar. Ik was benieuwd: droomde hij er altijd al van om later te programmeren? En wat doet José graag in zijn vrije tijd?

Vertel, wie ben je?

Ik ben José. Ik ben 41 jaar en ik woon nu in Retie, een dorpje net over de grens in België. Ik kom oorspronkelijk uit Venezuela en ik ben op mijn 22e naar Nederland gekomen voor mijn studie: hogere informatica.

Hoe ben je bij Iris Intranet terecht gekomen?

Via een recruiter! Ik zocht toen naar een nieuwe baan en ik ben uiteindelijk bij Iris Intranet terecht gekomen.

Wat wilde je vroeger worden?

Ik heb heel veel verschillende dingen in gedachten gehad: piloot, tandarts, accountant en advocaat. Ik was in veel vakken goed dus ik kon veel richtingen op. Maar uiteindelijk heb ik gekozen voor mijn passie: werken met computers.

MG 3406

Wanneer wist je dat je iets met software wilde gaan doen?

Op mijn 13e! Op school hadden we toen een vak waarbij we wat met computers konden doen, toen heb ik mezelf leren programmeren. Ik begon met programmeren in een hele oude (bijna prehistorische) programmeertaal. Daar is mijn passie voor het vak ontstaan.

En wat doe je graag in je vrije tijd?

Bezig zijn met computers is echt mijn passie. Maar verder hou ik ook van Netflix en gamen. Ook sport ik af en toe: tennis, hardlopen en fietsen vind ik leuk.

Wat is je lievelingsdier?

Ik ben echt een hondenmens! Tijdens mijn tweede gesprek bij Iris Intranet was Lana, de kantoorhond, er ook. Dat was heel leuk!

Oke, laatste vraag: waar mag iemand je ’s nachts voor wakker maken?

Ik ben nogal gesteld op mijn slaap 😉. Vroeger werd ik wel speciaal wakker voor de Formule 1. Ik keek toen alle wedstrijden live. Ik zette toen zelfs de wekker om 3 uur ’s nachts om een wedstrijd in Australië live te kijken. Tegenwoordig sta ik er niet meer ’s nachts voor op, maar ik volg het nog wel.