Interview met

De digitale werkomgeving van Vanboeijen

Al zeven jaar werkt zorgorganisatie Vanboeijen met elkaar op hun intranet, Samen Vanboeijen. Een herkenbare plek voor de medewerkers en een verzamelpunt van informatie. Ook bij Vanboeijen staan ze niet stil en zijn een aantal jaar geleden begonnen aan de digitale werkplek van de toekomst. Hoe hebben ze dit aangepakt? Wij gaan in gesprek met Harrie Postema, hij vertelt ons alles over deze ontwikkeling.

Eerst even voorstellen

“Hoi, ik ben Harrie Postema en werk nu ongeveer 3 jaar bij Vanboeijen. Ik ben de business proces analist, en vanuit mijn rol houd ik mij bezig met de inrichting van onze digitale werkplek. Sinds de laatste jaren zijn we in dat kader vooral bezig geweest met de ‘digitale werkplek van de toekomt’, zoals wij het noemen. Eén van de speerpunten in dit project is dat onze collega's overal en altijd kunnen werken. Dit maken we mogelijk door middel van een mobiel werkplek concept. Daarbij wordt gebruik gemaakt van mobiele device, goede beveiliging en moderne webapplicaties op basis van Software as a Service (SaaS)”

Klassieke virtuele machine

Harrie, kun je iets meer vertellen over het proces? Hoe zijn jullie begonnen en wat is jullie visie op de digitale werkplek?

“Al een lange tijd werkte we met een klassieke virtuele machine namelijk Citrix. Dit was al een vrij verouderd systeem met hier en daar nieuwe applicaties. Dat was niet bevorderlijk voor de snelheid. Daarom was het bij ons heel normaal om je computer op te starten en tegelijkertijd op je gemak een kopje koffie te gaan halen. Wanneer je na 10 minuten terugkwam was je computer eindelijk opgestart en kon je inloggen 😉. Dat wil je natuurlijk niet, dus het moment was daar om onze digitale werkplek van de toekomst verder uit te werken en ermee aan de slag te gaan. Voorwaarde voor deze moderne werkplek was wel dat we de applicaties hiervoor geschikt moesten maken. Daarom zijn de meeste Onpremis applicaties vervangen door SaaS-applicaties.”

Samen Vanboeijen als startpunt

En dan nu aan de slag! Wat waren de uitgangspunten, hoe zijn jullie te werk gegaan en met welke partijen hadden jullie te maken?

“Samen Vanboeijen moest het startpunt blijven voor onze collega's. Samen Vanboeijen is herkenbaar en vertrouwd. Collega's weten hun weg te vinden en gebruiken het vrijwel dagelijks tijdens hun werkzaamheden. Het maken van een Proof of Concept (PoC) met Samen Vanboeijen als basis was het startpunt van het project. Daarbij hebben we de samenwerking gezocht met een aantal organisaties. PQR als leverancier van de nieuwe omgeving, Iris Intranet als intranetleverancier en Quattri voor de implementatie van onze ECD.

Om ervoor te zorgen dat onze collega's overal en altijd toegang hebben tot de programma’s maken wij gebruik van Liquit. Zij integreren uitstekend met Iris Intranet. Liquit zorgt ervoor dat alleen de applicaties zichtbaar zijn die collega’s nodig hebben tijdens hun werkdag.

Dat maakt het geheel heel mooi en praktisch, waardoor je een fijne flow behoudt. Collega's weten Samen Vanboeijen te vinden, zien hier de nieuwsberichten, tijdlijnberichten, etc. en gaan vanuit daar naar desbetreffende programma's die ze nodig hebben voor hun werk.”

Nog even dit

“Ik ben nog steeds heel erg tevreden over dit project. Jullie van Iris hebben ons enorm geholpen met het opzetten van de PoC. Daardoor hebben jullie echt kunnen laten zien hoe de digitale werkplek van de toekomst eruit kon komen te zien. De Liquit integratie zit er bij jullie gewoon heel strak in en dat zorgt ervoor dat je als gebruiker niets merkt van de techniek aan de achterkant, maar juist extra profiteert van de ontzettend handige integratie.”

Wil jij nu ook meer weten?

Onze adviseurs staan voor je klaar en laten je graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn.